Търсене в този блог

неделя, 21 юли 2013 г.

"Защо трябва да купим Acer от www.Notebook.bg?" - последното състезание

Както много от вас вече знаят стартира поредното SEO състезание. През втората половина на 2013 година всички знайни и незнайни войни от бялата, сивата и черната SEO гилдия ще се борят за успех и най-високо класиране. Изведнъж на сцената излезнаха много хора и фирми, за които си признавам, че не бях чувал. Блогъри, професионалисти, маркетинг и social специалисти, спамери... Не че за мен много от тях са чували, но пък и аз не съм типичния SEO оптимизатор. Ако трябва да се сложа в някаква рамка, по-скоро съм уеб дизайнер с достатъчно познания за SEO. Но честно казано не подозирах, че толкова много хора се занимават с оптимизация на сайт.

За България това е петото такова състезание. Всички набори добре си спомнят предните четири, някой от тях с доста екзотични думички и фрази: Яицазимитпо Лъгуг, avtorentacar, аквичоп и ипотпал. И така до днес, когато фразата е доста дълга, а именно: "Защо трябва да купим Acer от www.Notebook.bg?" Повече информация за условията на състезанието може да прочетете тук.

С няколко думи: 5 бона за първия в Гугъл при търсене на "Защо трябва да купим Acer от www.Notebook.bg?", като търсенето ще се извърши с кавички. Една страхотна награда лаптоп Acer на стойност 2 бона ще бъде разиграна на томбола измежду първите 100 класирали се. Останалите награди ще бъдат под формата на аксесоари за лаптоп и отстъпка при пазаруване от онлайн магазина на www.Notebook.bg, които са организатор и спонсориращи състезанието.

За мен лично стимула за участието, освен наградата от пет хиляди лева, главно е по-добрата репутация в бранша ако спечеля и "експириънса", натрупан през тези 6 месеца. Определено се усеща, че битката ще е тежка. За момента /21.07.2013/ регистрираните участници са 57. Но има поне още два пъти по толкова, които ще се регистрират към края на срока за записване. Като сложим всички сателитни и поддържащи сайтове, всички линкове от букмарк и социални сайтове, всички дропени домейни, всички лайкове, шерове, плюсвания и т.н. социални активности... голям спам се очертава, но да живеят Acer и техните продукти.

В момента голямо възхваляване става, почти всеки оптимизатор на теория би си купил Acer и ще ви каже защо трябва. Друг е въпросът, че на практика малко от тях биха си купили лаптоп точно Acer, но това е една друга и дълга тема. Да се върнем на съсезанието. Докато пиша това ми се отприщи някакво желание за откровение. Не знам за колегите, но всеки си има някаква стратегия. Някой наблягат предимно на социални споделяния и коментари по темата "Защо трябва да купим Acer от www.Notebook.bg?". Други на съдържание, трети на линкове. А може би истината е някъде там... Аз лично в началото купих един дропнат домейн с Ейсър в името, който ще отговори на въпроса "Защо трябва да купим Acer от www.Notebook.bg?". Това ще бъде и сайта, с който ще участвам. В последствие намерих още един подобен домейн, който ще ползвам като поддържащ. Проверих и двата домейна в "we back mashine" и ме зарадва факта, че и двата имат съдържание на тема Acer, лаптопи, ултрабуци, съвети при покупка, ревюта и прочие. За съжаление никой не беше писал по темата "Защо трябва да купим Acer от www.Notebook.bg?", ама това да им е косура :)

Съдържанието не беше супер уникално и полезно, за това реших да не го ползвам. Имат и някой друг линк, предимно средно и ниско качествени, но пък нямат лоши линкове. По нататъшната ми стратегия е в оставащите 4-5 месеца да изградя авторитетен сайт с достатъчно дълги, уникални и интересни ревюта за марката Acer. Статията ще я напиша малко преди края на срока за записване. От там нататък, каквото сабя покаже. И спирам с откровенията. Вече знаете кой е моят Acer сайт с ревюта и полезна информация, който ще отговори на въпроса "Защо трябва да купим Acer от www.Notebook.bg?" Ако сайта ви хареса, може да го лайквате, шервате и коментирате на корем, както се казва.

Няма коментари:

Публикуване на коментар